Свалиха от екран обвинения в липса на морал Йозджан Дениз

Снимка: Официален профил в инстаграм

Жестока драма се разигра в Турция с известния и у нас актьор Йозджан Дениз. В момента в Турция се излъчва сериалът "Червени рози" с негово участие, но той беше свален от екран от RTÜK, след като беше атакуван от секти в първия ден от излъчването си.

Дениз написа гневен пост в профила си в социалните медии, след като беше обвинен в липса на морал: „Аз не съм морален пазач. Въпреки това, въпреки че смятах, че съм на най-етичният актьор, моята работа беше драматично обругана, след като бях обвинен в аморалност и безнравственост. Отново ще бъдем на екран на 22 януари.” 

След като беше атакуван от медиите, близки до правителството, а след това и от някои секти, телевизионният сериал, за който RTÜK наложи административна глоба от 9 милиона турски лири и спирането му на 2 пъти, не беше излъчен по FOX TV.

И FOX, и продуцентската компания предприеха действия и заведоха дело срещу решението, взето от RTÜK относно сериала, продуциран от Gold Film. Молбата за спиране на изпълнението до Административния съд по отношение на сериала обаче беше отхвърлена. 

Филмът беше санкциониран за нарушаване на правилата на регулаторния орган в Турция RTÜK и със заключението, че противоречи на националните и морални ценности, общия морал и принципа за защита на семейството. Отделно от това бяха забранени и снимките на продължението на филма с решение на Министерството на семейството и социалните услуги и Министерството на културата и туризма. 

Върховният съвет за радио и телевизия (RTÜK) глоби FOX TV с 3% административна глоба и две санкции за спиране на програмата на канала заради сериала, който беше насочен към секти и проправителствени медии след излъчването на първия епизод на 18 декември. Твърдеше се, че Red Rosebuds, както е името на филма на турски език, има "противоречащи на националните и духовни ценности на обществото" сцени с бюрек. 

Партньорка на Дениз е известната турска актриса Йозгю Намал. За последно на големия екран зрителите можеха да я видят във филма "Пътят към самотата". "Червени рози" е първият сериал за последните 10 години, в който Йозгю играе главна роля. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали