Сватбата на Кейт и Уилям била застрашена от терористичен акт

Сватбата на Кейт и Уилям била застрашена от терористичен акт

10 години по-късно

Полицията не била сигурна, че празник ще има

72 милиона души са гледали тържеството в YouTube

Женитбата на най-големия внук на кралицата Уилям с любимата му Кейт бе наречена “сватбата на десетилетието” по една причина: великолепното тържество, което беше излъчено на живо, прикова десетки милиони хора на екраните. Само в YouTube 72 милиона души са гледали как Кейт Мидълтън и принц Уилям вървят по червения килим.

Милиони хора споделяха радостта на кралското семейство в този значителен ден. В същото време полицията не била сигурна, че празникът изобщо ще се състои.

Не е изненадващо, че сватбата все още се обсъжда. Има ли нещо в този ден, за което светът все още не е имал време да говори?

Оказа се, че да. И нямаме предвид слухове за сълзите на Мидълтън заради роклята или провокативното облекло на сестра  Пипа - тези клюки не останаха зад кулисите - а реалната опасност, която кралското семейство избра да скрие, за да не притесни нито самата булка и младоженеца, нито за техните многобройни фенове...
За инцидента за първи път разказва шефът на британската полиция Боб Бродхърст. Оказа се, че тържеството било застрашено заради подозрение за терористична атака.

На 29 април 2011 г. Катрин се събужда в луксозен апартамент в хотел близо до Бъкингамския дворец. Това е последната сутрин, която посреща като неомъжена жена в компанията на майка си, Карол Мидълтън и сестрата на Пипа. След като се подготвя за излизане, тя получава съобщение от охраната: невъзможно е да напусне сградата. Представете си “радостта” на булката, която нейният принц очаква в Уестминстърското абатство!

Шефът на британската полиция Боб Бродхърст забелязал паркирана кола в двора на хотела и бил предупреден: не трябва да има превозното средство тук, тъй като територията е оградена. “Нямаше време да разберем как колата е попаднала в така наречената безопасна зона, по-важно бе да разберем дали вътре има взривни вещества”, казва той. Командирът отбелязва, че не могъл да позволи на Кейт да слезе долу: ако нещо се обърка, няма да има време да евакуира бъдещата херцогиня. Разтревожената булка трябвало да остане в стаята още 20 минути.

През това време полицията преглежда колата, махна вратите и прозорците от нея и изследва всеки сантиметър от злополучното превозно средство. За щастие колата се оказва безопасна. Собственикът ѝ се оказва турист, който дори не би могъл да предположи, че е паркирал почти до самата кралската сватба. Вместо покана да присъства на тържеството, той получава глоба, известието за която е прикрепена към кола без прозорци и врати.

За 10-ата годишнина от сватбата, състояла се на 29 април 2011 г., британски канал обеща да покаже документален филм и за други неизвестни досега факти за този знаменателен ден. Сред тях ще е и историята, че за да вкарат в залата огромната торта, било необходимо да се премахнат вратите от пантите. Въпреки че след епизода със подозрителната кола, е малко вероятно публиката да възприеме това като проблем.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес