Сватбеният танц е изненада, която гостите ще запомнят

Съвети от хореографа Стела Луканова

Решили сте, че искате да изживеете магията на първия сватбен танц или може би още се колебаете? Не се страхувайте, няма нищо по-лесно от това! Дори без опит в танците, можете да се справите. Важно е да искате да изживеете тази емоция заедно! 

Ако тя иска, а той се притеснява?

SOS. Ами сега?! Бъдещи младоженки, това е моментът, в който вие ще трябва да проявите цялата си словесна чувственост и неподражаем чар, за да проверите дали той наистина е готов да направи всичко или почти всичко за вас! Каузата си заслужава, дори и ако той е „дърво“, защото да танцуваш с любимата жена е мнооого, много секси и, уважаеми мъже, бъдете сигурни, че никак не боли. И така – той е съгласен. Поздравления!

Кога да започне подготовката?

Зависи от времето, с което разполагате. Може да започнете месеци преди сватбата и да имате време да се упражнявате. Преди деня на тържеството задължително трябва да си опресните танца. Дори в седмицата преди сватбата може  да решите, че искате танц. Възможно е да се подготвите.

Колко време да отделите?

Колкото ви е нужно, за да се получи. Може бързо да запомните и да изчистите движенията само за няколко репетиции. Още в началото, ако работите с професионалист, ще се ориентирате с какво темпо се движите.

Нужна ли ви е професионална помощ?

Добре е да се доверите на хореограф, особено ако никога не сте танцували или сте по-неуверени на дансинга. Той ще прецени какви движения са подходящи за вас спрямо възможностите ви и няма да допусне да изглеждате зле. Дори единият от вас или и двамата да имате танцови умения с опитен професионалист, ще можете да разгърнете потенциала си и да постигнете най-доброто, на което сте способни.

Какво значение имат дрехите и обувките?

Роклята е първото нещо, с което трябва да се съобразите. Опишете я на хореографа и той ще прецени какви движения са подходящи спрямо нея. Ако е възможно, споделете и с дизайнера, че ще имате сватбен танц. Може това да помогне за избора на по-комфортен дизайн. Младоженецът е облагодетелстван, защото спокойно може да свали сакото, за да се чувства по-свободно. И двамата е добре да изпробвате обувките, с които ще бъдете на сватбата, по време на подготовката на танца. Или танцувайте с подобни. Някои дами решават проблема с високите токчета, като сменят обувките специално за танца или избират да са боси. Дори кецовете са вариант за по-смелите!

Каква музика да изберете?

Може да е ваша любима песен или музика, която ще изберете заедно с хореографа. Бърза или бавна да е и в какъв стил – зависи както от предпочитанията ви, така и от това с кое темпо ще се справите по-успешно и ще изглеждате по-добре. Не е задължително  танцът да запълва цялата мелодия (може да затихне или да прекъсне). Възможен е и микс от мелодии, стига да се справите със смяната на ритъма.

 

Ако булката е бременна?

Моля, не се стряскайте! Вместо двама, ще танцувате трима. Браво! Няма страшно, стига тя да се чувства добре. С подходящите движения и отношение по време на подготовката, всичко ще бъде наред. Булки танцуват на сватбата си даже и в осмия месец. С малко дързост можете да постигнете много красота.

Независимо дали сте двама или трима, доверете се на специалиста, който сте избрали. От първия разговор с него започва цялата подготовка на вашия сватбен танц. Бъдете сигурни, че това ще се превърне в незабравимо лично преживяване за вас. А за вашите гости ще бъде приятна изненада и красива артистична изява, която всички ще запомнят.

Коментари

Задължително поле