Свекърът на убитата Евгения пуснат на памперси

Пред Съдебната палата в София се организираха протести с искания за доживотни присъди без замяна за съпруга на Евгения - Орлин Владимиров, както и за неговия баща Пламен, обвинен като съучастник.

Станаха ясни мотивите на Софийския апелативен съд

Не е пречил на процеса

Подсъдимият за съучастие в убийството на снаха си Евгения - Пламен Владимиров, е с премахнато дебело черво и по тази причина е постоянно на памперси. Това е и основната причина, поради която Апелативният съд в София е решил той да не стои в ареста, а да бъде пуснат срещу парична гаранция от 5000 лв., въпреки че първоинстанционният съд му постанови доживотна присъда.

Това научи “Труд news” от столични адвокати, запознат с мотивите на магистратите. Иначе нито от съда, нито от прокуратурата дадоха данни за здравословния проблем на подсъдимия.

Решението на апелативните съдии за промяна на мярката “задържане под стража” на Владимиров предизвика възмущение у мнозина, тъй фактите за заболяването му не станаха известни. Съдът обаче се е съобразил с тях, като освен това е взел предвид, че свекърът на Евгения винаги се е явявал по делото и не е правил опити да спъва процеса по никакъв начин. Отделно от това затворническата администрация е имала сериозен проблем с престоя на Владимиров не заради поведението му, а заради липсата на персонал, който да поеме денонощните грижи за арестувания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право