Световен лидер в производството на медицинска апаратура инвестира в завод в Пловдив

?

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“ по ЗНИ на изпълнителния директор на БТЛ Индъстрийз“ АД за инвестиционния проект „Изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура“. Компанията, която вече над 20 години работи в Пловдив и е световен лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура предвижда да разшири производството си и да построи нова база в града. Размерът на инвестицията възлиза на близо 20 млн.лв. , като се очаква да бъдат открити 200 нови работни места, съобщиха от Министерство на икономиката

Зам.-министър Борисов посочи, че регионът се е превърнал в изключително притегателен център за знакови и високотехнологични инвестиции. По думите му Пловдив се е утвърдил като индустриалната столица на България. Той посочи, че градът е един от лидерите по отношение на ниска безработица, а също и по липсата на икономически неактивно население.

BTL Industries е третата по големина компания за производство на физиотерапевтична медицинска техника в света. Компанията е световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на електронна медицинска апаратура в три направления: Физиотерапия, Кардиология и Естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции