Световното остава без Кайзер Франц

Франц Бекенбауер, легендата на Германия, почти не излиза от къщата си. „Не виждам с дясното си око и трябва да обърна внимание и на сърцето си. Стадионът е твърде стресиращ за мен", обяви причината защо няма да посети Катар за световното първенство. Той няма да насърчи футболистите от германския национален отбор. Кайзерът е на 77 години.

„Стискам юмруци за представителния отбор пред телевизора. Изобщо не виждам с дясното око. Вече се примирих с това. Трябва да бъда много внимателен и заради проблемите, които имам със сърцето”, каза бившият световен шампион от 1974 г., който по-късно триумфира и на Мондиал 1990, но като селекционер, цитиран от GSP.ro. Бекенбауер почти напълно се е оттеглил от обществения живот. През лятото тoй за последен път участва в събитие, посещавайки тренировъчния лагер на германския женски национален отбор от Херцогенаурах. После пожела на момичетата успех на Европейското първенство.
През май той беше поканен на бенефиса на бившия национал Руди Фьолер, но не успя да стигне до Леверкузен. „Говорих с него и той ми каза, че би дошъл с голямо удоволствие, но не се чувства добре", каза тогава Фьолер. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят