Световното по плуване завърши със скандали

С куп скандали завърши световното първенство по плувни спортове в Куанджу (Република Корея). Австралийския отбор даде скъпа жертва в лицето на Шейна Джак, която бе част от женската щафета, поставила световен рекорд на 4 по 100 метра свободен стил миналата година. 20-годишната плувкиня е дала положителна допинг проба преди шампионата, но австралийската се е опитала да покрие случая и е извадила Джак от тима без повече обяснения.

Това хвърли сериозна сянка върху имиджа на австралийските плувци, които иначе са сред най-гласовитите противници на допинга.

Унгарецът Тамаш Кендреши пък бе задържан по обвинение в сексуален тормоз от 18-годишна корейка. 22-годишният състезател, който победи Антъни Иванов в директна битка за място на финала на 200 м бътерфлай, е бил отведен за разпит, а след това освободен, но му е забранено на напуска страната в продължение на 10 дни.

Ден преди това пък двама местни жители загинаха при срутване в нощен клуб. В заведението имало голяма група спортисти, които празнували успехите си на шампионата. Сред ранените са деветима състезатели – четирима от САЩ, двама от Нова Зеландия и по един от Холандия, Бразилия и Италия.

Коментари

Задължително поле