Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

Светослав Костов

Съветът за електронни медии гласува днес предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов. Пред медиите Костов заяви, че ще обжалва решението на СЕМ. По думите му с решението си Съветът показва, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР.

"С решението си СЕМ показа, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР. Вчера изтече срокът, в който трябваше да се произнесат. Ще обжалвам решението на СЕМ. Не става въпрос за моите интереси, а за хората, които искат реформа в радиото. Аз мотиви в днешното изложение на членовете на СЕМ не чух. Възраженията, които написахме в СЕМ бяха споменати отгоре-отгоре или не са ги чели, или не задълбочено."

Костов заяви още, че възражението си към СЕМ е дал още в понеделник.

По думите му решението на СЕМ не е с мисъл за радиото.

"В момента ние се намираме в последната седмица на предизборната кампания. Кое беше толкова належаща да е сега, а не след изборите? Ако беше ситуацията толкова животозастрашаваща, можеше да ме отстранят още следващия ден. Продължава работата на прокуратурата, на Сметната палата проверката, работата на анкетната комисия на парламента. Мислите ли, че господин Митов (това е избраният за и.д.) може да навлезе толкова бързо. Съветничките ми се виждат объркани. За трите месеца успяхме да спестим над милион средства в радиото. Прегледахме всички обществени поръчки и договори в радиото. Проверихме защо някой си е позволил да заложи дефицит към НУРТС. Натиск върху мен има от СЕМ, от хора, които ние тръгвахме да разследваме къде са изчезнали едни пари и ние тръгнахме да разследваме. От политици - няма. В момента и Сметната палата е тук. Преди 3 години радиото е било на плюс 3 милиона, в момента е на дефицит от 4 милиона."

Коментари

Задължително поле