Свещеник благословил "некачествено" паднала руска ракета в Атлантическия океан

Отговорността за неуспешното изстрелване на „Съюз-2.1б“ от новия космодрум "Восточний" е на Благовещенския епископ Лукиан, благословил ракетата-носител преди старта. Това е заявил на 28 ноември пред радиостанция „Говори Москва“ протодякон Андрей Кураев, съобщи „РИА Новости“.

Вторият старт на ракетата по всяка вероятност е приключил неуспешно и спътникът на борда ѝ е паднал в океана близо до Антарктида.

Според руския свещеник Светослав Шевченко за успешното функциониране на технологиите е нужно сътрудничество между "човека и Бога". Така представителят на БПЦ коментира пред "РИА Новости" думите на църковния служител Андрей Кураев за отговорността, която носи църквата за неуспешното изстрелване на спътника "Метеор-М" №2-1 на ракета "Съюз-2.1б".

Благовещенският и Тинденски епископ Лукиан е благословил ракетата „Съюз-2.1б“ на 27 ноември. Преди година и половина той благослови и ракетата „Съюз-2.1а“ – първият старт от новия космодрум, с който бяха изведени в орбита 3 спътника и два от тях заработиха нормално.

Сателитът "Метеор-М № 2–1" е предназначен за метеорологични наблюдения, контрол на озоновия слой и радиацията в околоземното пространство.

https://www.youtube.com/watch?v=lB8yZvVLaD0

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа