Свински глави по граничните заграждения за спиране на бежанския поток

Унгарски политик предизвика скандал с предложението си по граничните ограждения да бъдат набивани свински глави, за да бъдат възпирани мигрантите от влизане в страната, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от „Фокус“.

Обсадената нация вече постави плашила, направени от зеленчуци, за да заблуди пристигащите мигранти, че оградите по границите са охранявани. Но евродепутатът Дьорд Шопфлин е на мнение, че трябва да бъде използвана по-зловеща спирачка.

Тъй като свинското месо е „харам“, или казано по друг начин – забранено от исляма, главата на животното ще държи мюсюлманските мигранти далеч от унгарската граница.

Още миналия петък европейският медиен директор на „Хюман Райтс Уоч“ Андрю Стройлайн осъди поставянето на своеобразни плашила от зеленчуци и обеща мигрантите да достигнат Унгария. Зловещо изглеждащите „глави“ бяха направени от цвекло.

„Бежанците бягат от война и изтезания, унгарци. Вашите зеленчукови глави няма да ги спрат“, написа Стройлайн в социалната мрежа „Туитър“.

В отговор на забележката му евродепутатът на Будапеща Шопфлин, член на управляващата партия „Фидес“, „се съгласи“, че „свинската глава ще бъде много по-ефективна“.

„Вашите думи са отвратителни. Бих очаквал това от анонимен неонацистки трол, но Вие сте член на Европейския парламент. Дръжте се като такъв“, бе отговорът на правозащитника.

Спорът между двамата предизвика оживена дискусия в мрежата.

В опит да противодейства на незаконните мигранти Унгария постави ограда с бодлива тел по границата със Сърбия миналата година. Заради мигрантската криза през март 2015 г. в страната бе въведено извънредно положение, а правителството се подготвя за провеждането на референдум на 2 октомври, на който ще бъде решено дали страната ще продължи да приема мигранти по задължителната квотна система на ЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Защо да е Скандална ?? Супер идея , даже на влизащите незаконно де се дава свинско веднага на границата за да не са гладни.!

 2. британските правозащитни уроди да си ги вземат в лондон, вмсто да дават акъл… бойкот на демократичните правозащитните уроди!

 3. Много си е добра идеята!, към свинските глави да се добави и по една „свинска опашка“, родно производство.

 4. 23.08.2016 В 14:36
  CAMO TAKA HO……Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!! да ви еба майката HA Слави Трифонов KYPBATA ; MECTAH; BOLEH;Проф. Михаил Мирчев; Румен Овчаров: Червеният KPETEH Михаил Миков ; .Георги Първанов -ГОЦЕ ;председателят на БСП KYPнелия нинова- червения болкук ; KYPBETATA Илияна Йотова ; Ирина Бокова; Мая Манолова…. feldfebel Румен Радев… !!!! ……………………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat
  ОТГОВОР
  Отговорете
  Коментар *

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.