Свлачище подкопа пътя за Банско, укрепиха го временно до пролетта

Свлачище подкопа пътя за Банско, в района на село Градево. Вследствие на обилните дъждове земна маса се е свлякла като лавина с фронт от около 20 метра и е паднала в близката река. Отворил се е огромен джоб под пътя и той буквално виси във въздуха.

Свличането е станало късно през нощта на вторник срещу сряда и местните жители са подали сигнал на Пътно управление. Специалистите веднага отцепиха компрометирания участък и започнаха запълване на дупката с камъни. Това е временно решение, ще укрепим пътя до пролетта, след това ще изготвим проект и ще се решава трайно проблема, казаха от Пътно управление -Благоевград.

Това е единствената пътна връзка за Банско, обиколен път няма. Участъкът е натоварен, защото преминават  доста тирове, а през уикенда е претоварено от пътуващи за курортните райони-Банско, Разлог, Баня, Добринище и Голф игрището. Местните жители на село Градево са притеснени, защото част от къщите им се намират от другата страна на свлачището. За да си купят хранителни продукти трябва да минат през участъка. Експертите от Пътно управление ги увериха, че платното ще е стабилно до пролетта, а след това ще се вдигат подпорни стени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони