Свободни сме, свободни... колко да сме свободни

Депутатите и правителството ни отърваха от Истанбулската и Маракешката конспирации, дано не е само засега

Имаме право на самобитност, признаваме и на другите пълното право на духовно-културна независимост

В такси в Пловдив стана дума за хлъзгавите от мръсотията улици. Шофьорът кипва: “Никой не ни е виновен, ние българите сме си виновни за всичко! Монархо-фашизма обвинявахме, СССР ни повредил държавата, сега Америка я бастисала - айде стига!” Ние сме си ги избирали такива да ни управляват, заслужаваме си и управията, и мръсотията, гневи се човекът. И себе лично счита за виновен, не разумява, че наред с голям процент българи е жертва на една от най-подлите манипулации за лошата, но единствено възможна демокрация. Чърчил го казал!

Индустриалецът Хенри Форд отбелязва, че човешките общества не обръщат никакво внимание нито на произхода, нито на последствията от теориите, които приемат. Така за властимащите елити се осигуряват траен комфорт и безнаказаност за управляващите администрации - виновни за бедите си са управляваните. Както гласувате, така ще живеете, набиваха политици и професионални лъжци в главите на хората. Свободни сте да управлявате живота си, да избирате и влияете на властта! Мнозина се хванаха и още вярват.

Свободни сме, свободни... колко да сме свободни... След Първата световна великите орязват и смазват България, но е прогонен цар Фердинанд и заклан Стамболийски. След Втората световна българите не си избират нито хегемона, нито “народната демокрация” и формите за прилагането й, но и досега ни наказват за социализма. Преди 30 години отново ни продиктуваха кой ще е Големия брат, коя е неговата международна общност, в какви съюзи да влезем.

Както и какъв да е правилният политически режим, как се върви през разбойническа приватизация към развиващ се пазар, как да подчиним на чужди модели правосъдието и какви конкретно закони да приемат в парламента. Та какво е независимото на България? От какво и за какво сме свободни? Какво реално могат да решават и правят в икономиката и политиката тукашните партии и управляващи без указания от Вашингтон и Брюксел?

Нищо нито във външната политика, нито в отбраната и охраната на обществения ред, нито в правоприлагането. Всички разумни българи знаят под чий императивен натиск спряха важни за нас енергийни проекти. Както и защо се орезилиха сега управляващите с “конкурса” за самолетите. Това е на туземните управляващи главната задача – да слушкат, да прокарват чужди политики, да се унижават, а срещу това да пълнят гушите. Пределно зависима е не само нашата мила родина, дори най-мощните икономически и политически западни страни в ЕС са такива.

Нямало било световни конспирации! Президентът на САЩ Франклин Рузвелт беше казал, че ако в политиката нещо се случва, то не е случайно, а така е било замислено. Терминът “конспирология” е измислен, за да се компрометира всеки опит да се разбере и обясни как реално функционира съвременният свят. Глобализацията е замислена още преди сто години, половин век след появата на “Комунистическия манифест”. Първият вариант на “Хуманистическия манифест” се появява през 1933 г., вторият – през 1973-а., актуализиран е през 2000-та.

Задкулисните “хуманизатори” на човечеството прокарват отхвърлянето на всички религии като ненаучно мирогледни конструкции. Нито религията, нито семейството и традициите, държавата или обществото нямат право да налагат на хората “остарели” единни морални ценности и норми. Опитаха да прокарат “цивилизаторството” си през конституция на ЕС, като не мина на референдум във Франция и Холандия, го пробутаха през Лисабонския договор.

През Брюксел продължават да налагат Истанбулската джендъристка конвенция, през ООН - глобалния пакт за миграцията от Маракеш. Въпреки яростната обществена съпротива, във Франция разрешиха гей браковете, после и в други страни, независимо от тежките загуби на доверие за партиите. Упорито се трасира път за налагане на Световни парламент, правителство и съд, чрез които глобалисткото задкулисие много по-лесно да прокарва “планетарния хуманизъм”.

Целенасочено Тръмп вади Щатите от различни международни договори и съюзи, натам се върви. Безогледно на бой последен към обявяването на Нова универсална религия, определяща Правилните норми и ценности, критериите за добро и зло. Сега или никога! Напред към безграничните човешки права, пределната свобода на личността и пълното безбожие! Губи сили обаче задкулисието, народите изглежда все по-остро ще се съпротивляват на тоталитарния му хъс.

Не желаят нормалните хора да се отрекат от народа си, да се откажат от традиции и култура, да бъдат превърнати в толерантно към злото всечовешко стадо. У нас депутатите и правителството се оказаха на висотата на националните интереси, отърваха ни от Истанбулската и Маракешката конспирации. Дано не е само засега, онези отвън ще увеличават натиска да ги приемем.

И задължително ще наблягат на ключовия модел за всяка религиозна потисническа конструкция “Спасение-Виновност, Ад-Рай”. Те Адептите, Посветените в Тайната, Богоизбраните, Носителите на Светлината освобождават нас човеците, изначално грешни, виновни, заслужаващи да страдат заради слабостите си. Притчата за Бог, Адам, Ева и Рогатия в различни варианти. Ако вкусят Забранения плод, хората ще Знаят, което Бог знае. Вън от Рая вечно да изкупвате греха си!

Как така простосмъртните, ние човеците, ще Знаем и така ще бъдем равни на Богоизбраните. Цензура за нас! Как така ще умуваме върху Ония ценности и дори ще се съмняваме в тях! Гейпарадите са задължителни, хомосексуализмът е норма, некрофилията и зоофилията са извращения. Защото така! Психиатрите да мълчат! Безропотно послушание е нужно като пропуск за Рая, иначе в Ада. За нарушителите на Предписанията ще действа нова Света инквизиция, клади, затвори. Джендърмерия, отнемане на децата от родителите, няма те да си ги възпитават!

През XVIII в. във Франция революционери отменят Бога, съчиняват нови критерии за добро и зло. “Разрешено е всичко, което не е забранено по закон”. Към всичко останало - търпимост, дори да е зло. После дори и да е беззаконие, всичко е позволено, щом якобинците, тогавашните Носители на Светлината, наредят. Конвент, гилотини по площадите, войни, реки от кръв в цяла Европа. Под лозунг и за Равенство и Братство. Същият глобализационен модел налагат и след Руската революция под формата на военен комунизъм - престъпления на талази, море от кръв.

Във Франция по онова време хората са живеели доста по-добре от съседите си, Русия към Първата световна е в икономически възход. Луи XVI и Николай II въобще не са били жестоки монарси. Конспирациите и пропагандата обаче се оказали по-силни, голям брой французи и руснаци не обърнали внимание нито на външния им произход , нито на последствията от красиво звучащите, но абсурдни лозунги. У нас Ботев се преизпълва с вяра в “светлия комунизъм”, по Смирненски милиони са стреснати и очаровани от устрема на червените ескадрони.

Същата свобода и справедливост носят и поредните глобализатори, либералните. Пак пръкнала се на запад идеология, силно наподобяваща комунистическата с формите и методите за брутално налагане без оглед на несъгласието на хората. Да ги държат бедни, скарани, неосведомени, изначално виновни и в постоянни страхове - това са изискванията за успеха на носителите на Ония ценности. Не ни освобождават, а заробват, в удобен момент и ще ни унищожат. Не сме виновни за хала си, носим само своите индивидуални отговорности.

Позитивната дискриминация спрямо които и да са малцинства разрушава нацията. Не съществува “общочовешка” толерантност, още по-малко “задължителна за всички”. Няма извъннационална толератнтост. Нормалното и допустимото в културата на един народ може да са напълно неприемливи за друг. Имаме право на самобитна култура и обичаи, на свободата да спазваме своите правила за приличие, а не спуснатите отвън. Да си ги браним!

Коментари

Задължително поле