Сградата на Община Стара Загора ще бъде санирана с европейски средства

Сградата на Община Стара Загора ще бъде санирана по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж”. Той е на стойност 2,4 млн. лева, а срокът за изпълнение е 24 месеца. Проектът беше публично представен от главния архитект на Общината Виктория Грозева. С неговото реализиране ще се осигури модерна, здравословна и функционална среда с високо ниво на енергийна ефективност и подобряване на експлоатационното състояние на сградата, която е строена през 1985 - 1988 година.

Проектът включва топлоизолиране на външни стени. Съществуващата каменна облицовка по стени и по колони ще бъде демонтирана и заменена с топлоизолация от каменна вата с дебелина 10см за всички фасадни стени и колони, вентилируема фасада с финишна облицовка от технически камък и декоративни фасадни панели. Ще бъде подменена съществуваща алуминиева дограма с алуминиева дограма с прекъснат термомост, двоен стъклопакет с едно нискоемисионно вътрешно стъкло. Предвиждат се и външни алуминиеви щори за южна, източна и западна фасади. Ще бъдат топлоизолирани покривите и подовете. Предвидено е декоративно нощно художествено осветление по фасадите на сградата, вградено във фасадните елементи от окачената структурна система. То ще може да се ползва и при различни

„Не се предвижда прекъсване на работата на администрацията, защото повечето дейности са външни“ - увери архитект Грозева. Ще се работи и извън работното време на администрацията, и в почивни дни, така че да не се наруши нормалния ритъм на работа.

На представянето на проекта присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, секретарят Делян Иванов, Георги Симеонов, директор на дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“, журналисти и граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони