СДВР: Двама граждани в неадекватно състояние са отстранени от протестите снощи

Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Снощи около 19 часа се събраха граждани на площад "Независимост", в 20:30 бе организирано шествие. Около 22:30 ч. група от Орлов мост са организирали шествие по "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК, като последователно са блокирани кръстовищата на "Евлоги Георгиев" и "Фритьоф Нансен", и бул. "България" и "Черни връх". Блокирането е продължило до малко след 23 часа. Това каза по време на брифинг старши комисар Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ към СДВР.

По думите й стана ясно, че няма други нарушения на обществения ред при протесните действия вчера.

"Вчера е подадена информация за две лица с неадекватно състояние и поведение. Едно от лицата е било без документи и е отведено в районно управление, а другото лице е предупредено и е остранено от протеста", каза Стоядинова.

Към момента са блокирани кръстовища в столицата, сутрината в час пик на "Орлов мост" е имало 23 палатки, 9 шатри и около 30 човека. На Софийския университет са били поставени 18 палатки, 5 шатри и 12 човека. На площад Независимост палатките са били 7, шатрите 6, а хората - 8.

"Уважаваме правото на протест, но апелираме да не се възпрепятстват останалите граждани на града", каза Стоядинова.

На въпрос във връзка с появили се снимки в социалните мрежи, какво правят мъже в униформи на частна охранителна фирма на протестите, главен инспектор Стоядинова каза: "Извършвали сме проверка преди седмица на подобен сигнал и не е установено участие на охранители от охранителни фирми с лиценз за частна охранителна дейност в протестите".

Коментари

Задължително поле