Седем месеца затвор за 52-годишен надрусан шофьор

На седем месеца затвор осъдиха 52-годишен мъж за управляване на лек автомобил след употреба на наркотици съобщават от държавното обвинение.

Днес, 17 август 2016 г., Районен съд-Стара Загора одобри споразумение за решаване на наказателно производство, постигнато между Районна прокуратура-Стара Загора и обвиняемия Асен С., на 52 г., съгласно което на последния е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип и глоба  в размер на 250 лв., както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от седем месеца.

На 15 юли 2016 г. в с. Ракитница, обл. Стара Загора, Асен С. е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс. Споразумението е окончателно, не подлежи на обжалване и е влязло в сила на 17 август 2016 г.

Коментари

Задължително поле