Седмица на вдъхновението организират в Пловдив между 13 и 19 ноември

Фестивалът „Седмица на вдъхновението – Week of Inspiration`2017“, който ще се проведе от 13 до 19 ноември в модерната сграда на Пловдивски културен институт, разраства своя мащаб и влиза в пет училища в града под тепетата.

„Ще гостуваме в няколко пловдивски училища, защото ни вълнува да разберем какво именно вдъхновява младите хора и кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и в какво виждат своя личен принос към другите”, коментира Марияна Стракова, създател на формата „Седмица на вдъхновението и директор на Пловдивския културен институт. Тя допълва, че датата, обявена за старт на инициативата, не е случайна. „Първото ни гостуване съвпада с Международния ден на добротата - 13 ноември. Тогава екипът ни от вдъхновители с гост-лектор Ивелина Червенакова от международната младежка организация JCI ще се срещне с момчетата и момичетата от Средно училище „Паисий Хилендарски“ , за да си обменим идеи по темата „Вдъхновението да доброволстваш“, обясни Марияна Стракова.

На 14 ноември (вторник) хореографът и ръководител на първото училище по хип-хоп танци The Center Калина Гаева ще сподели с учениците от Езикова гимназия „Иван Вазов“ вдъхновението да танцуваш и подкрепяш. Предприемачът Пламен Попов пък ще разкрие своя опит като бизнес обучител и мотиватор в Националната търговска гимназия – Пловдив.

На 16 ноември (четвъртък) заедно с ученици от СУ „Свети Седмочисленици“ организаторите на фестивала „Седмица на вдъхновението” ще се потопят в театрални и танцови импровизации. На 17 ноември (петък) за смисъла и красотата в музиката ще говорят младият пианист Евгени Минчев и талантливите деца от НУМТИ „Добрин Петков“. По време на Седмицата на вдъхновението Пловдивският културен институт обявява и разнообразни танцувални, спортни, творчески и театрални класове за всички жители и гости на града при безплатен вход.

Кулминацията на фестивала ще е на 18 и 19 ноември, когато в шест тематични панела – изкуство, демонстрации, движение, образование, творчество, култура и дух, ще бъдат представени изложби, цветни арт работилници, актьорски импровизации, полезни лекции, забавни танцови и спортни класове, духовни практики и беседи за малки и големи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура