Секс играчките на великите владетели

Императорски страсти

В будоарите си кралете криели шокиращи еротични предмети

Интимният живот на държавниците е доста пикантен

Секс машината на Екатерина II, любовният стол на Едуард VII, легла и други предмети на монарсите все още се скитат из частните колекции на богатите хора по света, които обичат историята на кралете-еротомани. И се оказва, че съвременниците имат от какво да се изненадат. Еротичното изкуство е нещо обичайно в древния свят, но в християнските времена дори императорите са срамежливи. Те предпочитат да държат предметите си за сексуални удоволствия далеч от очите на безделната тълпа. Еротичните предмети рядко стават музейни експонати. Следователно за интимния живот на монарсите може да се съди само по неща, които се появяват тук и там на търгове, за да изчезнат отново за дълго време в частни колекции.

Креслото на Едуард VII

Еротичният стол, поръчан от бъдещия крал на Великобритания, принц Едуард VII от Уелс, е създаден от френския производител на мебели Луи Субрие. Едуард VII чака короната до 59-годишна възраст и през това време се забавлява както може, разведрявайки се с елитни проститутки. Въпросната мебел не е в неговия будоар, защото е невъзможно да води неприлични момичета в Бъкингамския дворец. Будоарът на принца е далеч от Лондон - в елитния публичен дом на Париж Le Chabanet, разположен до Лувъра. По време на посещения във Франция, влюбеният принц отсяда в собствения си апартамент. За там е създаден специалният стол. Говори си, че палавият Бърти успява да се заиграе на него с две жени едновременно. А след това се къпе във вана с шампанско в специална стая, където е монтирана огромна медна вана, изобразяваща девойка-лебед. И креслото, и ваната остават в публичния дом след възкачването на принца на трона. По-късно ваната е купена от Салвадор Дали, а столът остава при потомците на известния производител на мебели. Негово копие се намира в един от музеите в Прага. 

Палавата Екатерина II

За императрица Екатерина се носят какви ли не клюки и пикантни слухове. А тези истории са породени от колекция от еротични мебели, които Екатерина съхранява в двореца. Твърди се, че никой в ​​Русия не е чувал за тази колекция, докато през 1941 г. нацистките офицери не я намират в една от сградите на Царское село. Тя е "скрита от хората". Твърди се, че нацистите правят няколко снимки на мебелите и след това колекцията е изгорена. Всъщност не толкова отдавна на един от търговете е поставен лотът „Рисувана маса на императрица Екатерина II в стил Арт Нуво“, но търгът скоро е затворен. Каква е причината не е известно. От снимките се вижда, че състоянието на масата е перфектно. Такива мебели могат да се нарекат повече порнографски, отколкото еротични.

На черно-бели снимки от войната може да се види и кресло, декорирано в същия стил: на подлакътниците му са изобразени господа, които открито галят нимфи, а облегалката е украсена с фалос. Но има и други предмети: столове, кресла, паравани и дори вибратори, а един от тях е точно копие на пениса на княз Григорий Потьомкин. Всъщност еротичната колекция на императрицата, както и други предмети с еротично съдържание, принадлежали на династията Романови, са каталогизирани през 30-те години на миналия век.

В двореца Головински изследователите откриват чертежи на секс машина от времето на Екатерина, на която съвременните занаятчии правят „реплика“. Артикулът е имитация на царски трон за дамски удоволствия. Според чертежа, симулаторът на фалос трябва да проникне в жената, седяща на трона, отдолу и се задвижва с помощта на педали, разположени зад гърба. Като цяло е трудно да се направи без асистент и е малко вероятно самата императрица да е използвала такива предмети: тя има достатъчно любовници. Може би такъв "трон" всъщност никога не е съществувал или е бил унищожен веднага след смъртта на Екатерина. Най-вероятно цялата еротична колекция на императрицата е предназначена да шокира посетителите и да ги изненада.

Колекцията на Романови

Страстта към еротиката в династията Романови е продължена от Николай I - той, като монарх и богат човек, събира различни малки неща с еротично съдържание. Нищо чудно, че кралят е обвиняван в многобройни любовни афери. Трябва да се отбележи, че той не парадира с тази колекция - в онези дни това би се считало за лошо възпитание - но често я показва на най-близките си приятели. На Запад има всякакви слухове за еротичната колекция на Романови, но всъщност тя съдържа сладки и забавни малки неща като ковчежета с еротични сцени, часовници със същата тематика, в които фигурите се движат, порцеланови фигурки, от които може да се свалят дрехите, табакери с еротични сцени, картини и гравюри. Сега това със сигурност не би шокирало никого.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл