Секс скандал сваля правителството в Англия

Софи Куксън влиза в ролята на Кристин Кийлър.

Премиера по Epic Drama

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ все още е актуален

Младо момиче е принудено постоянно да търпи унижения

В началото на 1960-те вниманието на пресата в Англия е фокусирано върху „Аферата „Профумо“ - извънбрачната връзка на Министъра на войната Джон Профумо, с начинаещ модел на име Кристин Кийлър, която е едва на 19 години. Фактът, че уважаван член на правителството има афера, е само върхът на айсберга. 

Оказва се, че от компанията на Кристин са се възползвали и други високопоставени официални лица, като например военноморско аташе на Съветския Съюз в Лондон. Скандалът избухва, когато Кийлър се оказва забъркана в опит за отвличане с престрелка. В крайна сметка, това не само срива кариерата на Профумо, но и сваля цялото консервативно правителство. В хода на този заплетен случай, Кристин Кийлър се явява пред съда: делото и личната й драма са пресъздадени в „Процесът срещу Кристин Кийлър“ – минисериал в шест части на BBC, който дебютира по Epic Drama.

Пресъздаването на Лондон от 1960-те е трудна и скъпа задача, затова екипът премества снимките в югозападна Англия, където са заснети повечето съдебни сцени. Режисьорката Аманда Коу се опитва да представи как вероятно се е чувствало едно тогава 19-годишно момиче, внезапно озовало се във фокуса на вниманието на цялата общественост. 

В ролята на Кристин Кийлър е Софи Куксън. Тя е на повече години от Кристин навремето, но продуцентите казват, че работата й по пресъздаване на главния персонаж е фантастична. Те са впечатлени от нейното превъплъщение в образа на Кийлър и пресъздаването на нейната уязвимост, интелигентност, кураж, желанията й, младостта и красотата й.

На Кристин Кийлър не й е позволено да има собствен глас навремето, никога не й е дадена възможност да разкаже своята страна на историята. Тя е манипулирана, слагат думи в устата й. Сериалът, обаче, представя нейната гледна точка. Така най-сетне Кийлър получава шанс да разкаже своята истина. Сериалът разкрива една човешка драма; историята на младо момиче, принудено постоянно да търпи унижения, което обаче успява да се изправи отново. Според актрисата Софи Куксън светът е пълен с такива истории и затова „Процесът срещу Кристин Кийлър“ е актуален и днес.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали