Сензацията Назарян ликува с европейско злато

Едмонд Назарян се превърна в голямата сензация на старта на европейското по борба в Рим. 18-годишният талант ликува с титлата в неолимпийската категория до 55 кг на класическия стил в дебюта си при мъжете, като на финала победи руснака Виталий Кабалоев, шампион от 2019-а, със 7:3. А след края на срещата младокът отбеляза триуфма със задно салто, запазена марка на неговия именит баща Армен Назарян.

Преди решителната схватка синът на двукратния олимпийски шампион постигна 3 впечатляващи победи, две от които с технически туш за по-малко от общо 2 мин. А негово хвърляне на полуфинала при резултат 1:5 срещу азера Азизли, донесло му 4 т., пък бе избрано за най-ефектното от сайта на Международната федерация по борба (UWW). Младокът и в тази битка бе безапелационен, като спечели с туш срещу №1 в света и Европа за 2018-а за мъже. „Когато излизаш да се бориш, не трябва да имаш страх - откровен е младокът. - Дойдох тук, за да стана шампион.“

В материала Назарян-младши е сравняван с именития си баща, който има 2 олимпийски, 3 световни и 6 европейски титли.

Всъщност синът вече надмина татко си. Едва на 18 г. Едмонд спечели първия си медал от голямо първенство при мъжете. Докато Армен прави това на 19 г. на мондиала Стокхолм '93 – сребро. А на европейско взима дебютното си отличие, когато е на 20 г. В Атина '94 легендата ликува с титла, като тогава се състезава за родната си Армения.

Коментари

Задължително поле