Сериен крадец на коли за продажба влиза в затвора

3 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим даде Варненският районен съд на рецидивист, задигнал вещи и три коли при тестово шофиране. 53-годишният А. Вачев има дълго съдебно досие, но се отърва със сравнително лека присъда, защото се призна за виновен.

Набезите той извършил в рамките на един месец. На 5 декември 2014 г. задигнал лека кола "Ситроен", чийто собственик искал да я продаде. Вачев се представил за клиент, спазарил отстъпка и накрая поискал да изпробва автомобила. Вместо да направи тестово кръгче обаче, отпрашил с возилото. 20 дни по-късно го спазарил на бартер срещу по-нов "Фиат", за който трябвало да доплати и повторил схемата с бягството след пробно шофиране, като се облажил и от многото стоки и инструменти, оставени в багажника на италианската кола.

Потърпевшият се жалвал в полицията и оттам разбрал, че дадения му от Вачев "Ситроен" е обявен за издирване. Докато полицията влезе в дирите му, на 5 януари 2015 г. серийният автокрадец направил трети удар, при който по изпробвания сценарий се сдобил с "Мерцедес".

Само ден след това се отзовал и на публикувана обява за продажба на секция с вграден аквариум за рибки. Апашът услужливо помогнал на собственичката да го почисти, а след това любезно я помолил да ползва джиесема й, за да викне транспорт за секцията. Излязъл навън и изчезнал с мобилния телефон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право