Серина впечатли с прилепнал екип

Серина Уилямс се завърна на корта в Мелбърн след година отсъствие. Вече като съпруга и майка, след като в края на 2017-а роди дъщеричката си Алексис Олимпия, а миналото лято се омъжи за бизнесмена Алексис Оханян. При последното си участие на Аустрелиън оупън американката спечели 23-ата си титла от Големия шлем и изпревари Щефи Граф. Сега пред нея е единствено Маргарет Корт с 24, но в последните 2 години Уилямс не успя да спечели нова титла.

„Сега не съм бременна, това е голямата разлика“, заяви 37-годишната Серина след гръмката си победа с 6:0, 6:2 над Татяна Мария (Германия), нейна приятелка и съседка във Флорида. Мачът беше напълно неравностоен, като Мария бе наясно със съдбата си през цялото време. По-впечатляващ за зрителите бе екипът на Серина. Тя изненада с прилепнала къса рокля.

„Исках да вдъхновя майките, че могат отново да се върнат във форма след раждането – заяви звездата. - Но все още имам известни опасения за здравето си. Моята цел сега е да съм отново в играта и да направя 12 месеца без прекъсване на корта.“

Сестра й Винъс също премина във втория кръг, но след доста повече усилия. Тя обърна с 6:7 (3), 7:6 (3), 6:2 Михаела Бурзанеску (Румъния).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт