Сестрата на убитата жена в Костенец: С приятеля й са разделени, той не може да го приеме

43-годишният Стоян Зайков е основният заподозрян за убийството на неговата бивша приятелка и майка на детето му - Милена Шишкова. За него се знае, че е криминално проявен за кражби и увреждане на чуждо имущество, излежавал е присъда. Полицията издирва Зайков, като вече са постъпили два сигнала от граждани. Според единия сигнал мъж, който отговаря на описанието за издирвания, е бил забелязан близо до Костенец. Вторият сигнал пък сочи, че такъв човек е бил забелязан близо до Елешница. И двата сигнала са проверени, но към този час не са потвърдени.

Извършителят е влязъл с взлом в къщата, където е живяла Шишкова. Нанесъл е първо побой, а след това е извършил и убийството. Превозните средства на името на Зайков са под контрола на полицията, т.е. той не се придвижва с тях. Заподозреният е бил видян за последно в 20 ч. вчера, от сина си в Костенец. Казал, че излиза за малко. 14-годишният му тийнейджър звъни на майка си тази сутрин, но не успява да се свърже с нея и затова отива в дома ѝ. С него е леля му. Виждат следи от кръв в коридора и звънят на 112. Полицията открива труп до къщата с огнестрелна рана в главата. Оръжието не е намерено.

Жертвата е 38-годишната Милена Шишкова - приятелка на Стоян и майка на детето му. Близките на жената изключват като мотив любовен триъгълник. "Тя си работи като фризьор, има и погребална агенция. Те са разделени, той не може да го приеме", разказа сестрата на жертвата - Славка Шишкова. Милена усетила заплаха за себе си преди месец, казва сестра ѝ: "Той я преследваше, тя усещаше, че влиза в къщата ѝ и я дебне. Преди дни каза, че я е страх".

Няма обаче данни Милена или Зайков да са подавали сигнали в органите на реда. Днес Костенец остана болкиран от полицията. "Специализирани сили има. Не можем да кажем дали е въоръжен. Прави му се психопрофил. Изясняват се двете версии - убийство под афект и планирано", съобщи директорът на столичната полиция старши комисар Николай Спасов. Стоян Зайков е излежал присъда за кражби. След затвора започнал работа като каменоделец. Ако издирването не даде резултат, хеликоптери ще облитат района."

Коментари

Задължително поле