Сестрите Стоеви бързи колкото азиатките

Особено съм щастлив от нивото на игра, което показаха Габриела и Стефани Стоеви през годината, обяви треньорът на сестрите Михаил Попов. - И най-вече как реагират азиатките, когато трябва да излязат срещу тях - впрягат целия си екип. Китайки, индонезийки, малайзийки вече отказват тренировки с нашите момичета. А това показва, че не са само ?1 е Европа, но и са на световно ниво.

През този сезон дуетът спечели европейската титла по бадминтон, още пет трофея от големи турнири, игра и на „Мастърс“-а в Китай, на който бяха поканени най-добрите 8 двойки в света. И в момента е ?9 на планетата.

„Момичетата са равностойни на азиатките, дори са по-издръжливи от тях – каза още наставникът. - А това постигаме със специални упражнения с щанга, които правим за крака, ръце, експлозивност, бързина.“

Следващата цел на сестрите е медал от световно първенство и олимпийски игри. Битката за квотите за Токио 2020 започват от май догодина, а точки носят всички най-силни турнири. Първите 13 взимат визи за игрите. Стоеви ще открият новия сезон още през януари, като на 12-и тръгват за турнири в Малайзия и Индонезия.

Коментари

Задължително поле