„Силвър Стар“ пое Mercedes в България

Новосъздадената компания „Силвър Стар Моторс“ поема генералната дистрибуция от Daimler в България за продажбите и обслужването на марките Mercedes, Setra и Fuso. Групата „Силвър Стар“ се контролира от саудитския бизнесмен Халед Джуфали. Управлението у нас е поверено на изпълнителния директор и член на борда на директорите Ролф-Юрген Заерле, който има близо 30-годишен опит с марката Mercedes. Преди да дойде в България, той е управлявал четири години дейността на генералния дистрибутор на Daimler в Сърбия, Черна Гора, Босна и Херцеговина.

При първата си публична изява у нас ръководството на „Силвър Стар“ афишира предстоящи интензивни маркетингови дейности с цел утвърждаване на компанията като лидер на пазара на леки и товарни автомобили в България. Фирмата стартира дейността си в началото на април и планира да завърши годината повече от 1000 продадени нови превозни средства от всички дивизии на групата. Ще бъде отделено специално внимание и на търговията с употребявани автомобили, които се предлагат на склад или директно се доставят от Daimler, като потребителят получава гаранция за пробега и състоянието.

Запазват се същите продажбени и сервизни центрове на Mercedes, Setra и Fuso у нас. Подобрени са стандартите на следпродажбеното обслужване – резервни части се доставят пет дни в седмицата от Германия, въведени са процеси за контрол на качеството. По отношение на новите коли са налични модели за тестово шофиране и голямо разнообразие от складова наличност. Сроковете за доставка са унифицирани с тези на европейските пазари. На клиентите се предлага атрактивни програми за обратно изкупуване, с което се облекчава покупката на нов автомобил.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Чета материалчето и си спомних как бат’бoko ни говореше, че агнетата и кочовете са нашите български мерцедеси. Аз даже вързах един кръг от арматурно желязо с диаметър около 30 сантиметра с разпънати на него едни дамски прашки на рогата на коча. Та, да попитам: тази компания „Силвър Стар Моторс“ тя ли ще се занимава с овцевъдството в България???? Да знам, де!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.