Силен вятър в Източна България днес, обявен е жълт код

Предупреждения за силен вятър днес има за източните райони. Обявен е жълт код, а в област Бургас предупрежденията са от втора степен - освен вятър ще има и по-значителни валежи от дъжд.

Вятърът ще е с посока от север-североизток и застудяването ще продължи. Очакваме и слаби превалявания от сняг, по-значителни в Централния Предбалкан. Почти без валежи ще е тук в крайните западни райони. Максимални температури между минус 1& и плюс 4, но заради вятъра усещането ще е за доста по-студено време. В планините ще е облачно, ветровито, със слаби превалявания от сняг и условия за снегонавявания.

Температурите ще се понижават и следобед на височина 1200 ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса. Утре облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне. Сутрешните температури ще са доста ниски - до минус 9 - минус 10, а дневните ще останат без съществена промяна. И през следващите дни до края на седмицата ще е предимно слънчево. Сутрин ще е студено, но дневните температури постепенно ще се повишават.

Коментари

Задължително поле