Силен вятър, дъжд и застудяване днес

В източната половина на страната са обявени предупреждения от първа степен за пориви на вятъра до 80-90 км/ч. Вятърът ще е североизточен и с него ще нахлува студен въздух.

През деня очакваме температури между 6 и 11 градуса, но вечерта чувствително ще застудее. Около обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. С продължаващото застудяване, дъждът ще премине в сняг- първо в североизточните райони, после и в останалата част на страната. През нощта ще продължи да вали и до сутринта ще се натрупа снежна покривка с дебелина 5-10 см.

В планините очакваме по-значителна снежна покривка- около 10-15 см, а по проходите и повече. Ще е ветровито и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2 градуса, на 2000 метра – около минус 4 градуса.

Утре още преди обяд снеговалежите ще започнат да спират. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне, но в източната ще остане силен от североизток. Очаква ни доста студено време в съботния ден, дори максималните температури ще са под нулата. В неделя сутрешните температури ще паднат до минус 10-минус 12 градуса, дневните ще са около нулата. През деня вятърът в източните райони ще отслабне. В началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време и температурите ще се повишат.

Коментари

Задължително поле