Симеон Кръстев откри изложбата си "Конете" в галерията на тамплиерите

Великият Приор на Велик Приорат България Румен Ралчев и Симеон Кръстев откриват изложбата в "Галерия 900".

Известният художник Симеон Кръстев откри новата си изложба „Конете“ в „Галерия 900“ - запазеното място за изкуство на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.

Творецът получава покана да представи своите творби лично от Великия Приор ген. Румен Ралчев, а самата изложба е подготвяна повече от 2 години. 12 дни ценителите ще могат да видят над 20 картини на Кръстев, голяма част от тях съвсем нови, създадени през 2020 г. 

„Тази изложба на Симеон Кръстев я замисляме отдавна, но той винаги искаше още нещо да добави - като всеки творец, който счита, че все нещо не е достатъчно за него. И аз се радвам, че най-накрая се реши да я направим. Това, което ще ни покаже, не е виждано от публиката и очаквам да ни достави изключителна естетическа наслада“, каза пред „Труд“ Румен Ралчев.

В изложбата са изобразени не само коне, а и други сюжети.

„Ще видим и картина на едни красиви девойки, които са като лицето на Родопите. Нарисувал съм и дядо Добри, като един символ на добротата – изобразен е като светец “, разказа пред „Труд“ Симеон Кръстев.

Той подчертава, че Велик Приорат България обръща голямо внимание на изкуството и се чувства  поласкан, че е поканен да представя своите творби в тази галерия. 

На откриването присъстваха братя и сестри от Ордена на рицарите тамплиери, приятели и  ценители на изкуството.

Коментари

Задължително поле