Сингапур дава по 1100 долара помощ на гражданите си заради пандемията

Правителството на Сингапур ще плати 1600 сингапурски долара (1100 щатски долара) на всеки гражданин над 21 години като подкрепа заради разпространението на коронавируса. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Хен Сви Кит, представяйки следващия пакет от допълнителни мерки в парламента.

Третият пакет финансова помощ, наречен „Бюджет за солидарност“, предвижда еднократно плащане в размер на 600 сингапурски долара този месец. Министърът каза, че "като се вземат предвид предишните социални плащания, всеки гражданин през тази година ще получи 1 600 сингапурски долара".

На 3 април премиерът Ли Сян Лун обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. По-специално, от 7 април, почти за месец в града-държава всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени. Сред изключенията са магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други. Обученията в училищата и университетите са спрени. Премиерът призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо.

Според него засега това е от консултативен характер, но ако ситуацията не се подобри, правителството е готово за по-нататъшно затягане на мерките

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия