Сини, зелени и червени с напън за масов протест

„Дясното“ обединение - „Демократична България“. Снимка: Пламен Стоименов

От „Демократична България” щели да „спасяват” страната

Отчаян ход да популяризират политическите си искания, маскирани зад фалшиви граждански каузи, ще направят в края на седмицата от „дясното” обединение „Демократична България”. В него влизат тъмносините от ДСБ, левите от ПП „Зелените“ и синьо-червените от „Да, България“.

Водените от провалени политици формации организират протест пред сградата на Министерския съвет, за „спасяване” на България.

Подготовката за казионната изява тече във фейсбук, за да може за митингът да бъде поднесен на обществото като „граждански”. Но още в сряда съпредседателят на ПП „Зелените” Борислав Сандов, която е едно с уж неправителствената коалиция „За да остане природа в България”, обяви че „дясното” обединение подготвя протест. Става дума за същото мероприятие, тоест никакви граждани в социалните мрежи не се самоорганизират. А се задава поредният политически митинг, чиято цел е да обслужи интересите на неговите инициатори – трите партии от „Демократична България”.

За да замаскират още по-добре своите истински намерения, от обединението са обявили, че става дума за цели 22 фейсбук-групи, чийто членове са влезли в контакт и са се разбрали да се обединят в името на България. Сред изброените са „Спаси Пирин”, „Спаси Скаптопара”, „Да спасим Кресненското дефиле”, „Да запазим Болата”, „Дива България”, „Зелен Младост”.

Още на пръв поглед се забелязва, че това са интернет инициативи, зад които стоят „За да остане природа в България”, тоест ПП „Зелените”.

Така че голямото обединение е само привидно. Всъщност става въпрос за няколко десетки души, които членуват във всяка една от обединилите се инициативи.

В стремежа си да съберат повече хора с манипулация, „десните” за пореден път си признаха, че са саботьори на икономиката на България.

Например „каузата” „Спаси Пирин” е срещу развитието на зимния туризъм. „Да спасим Кресненското дефиле” и „Да спасим Скаптопара” са за забавяне на автомагистрала „Струма”, което ще струва на българските данъкоплатци близо 2 милиарда лева. А „Зелен Младост” подкрепи арестуваната за огромен подкуп кметица на „Младост” Десислава Иванчева, която с некомпетентността си блокира целия район за близо две години, като спря всякаква инвеститорска дейност. Иванчева бе подкрепена от „Зелените” и общинари от ДСБ на изборите през 2016. Вместо да се извинят на жителите на „Младост”, двете формации мълчат гузно.

Така фактите отново показват, че „гражданското общество” е само дъвка в устите на „десните”, чиято истинска цел е да се доберат до власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България