Сирийски художник изобразява световни лидери като бежанци в картините си

Сирийски художник представя световни лидери като бежанци в картините си като част от изложба в Дубай, съобщава Си Ен Ен.

Художникът Абдала ал Омари. който към този момент е със статут на бежанец в Белгия, разказва, че е намерил вдъхновението, за, както той я нарича, “Поредицата от картини Уязвимост“, в своята собствена съдба.

“Да си бежанец е все едно да имаш израстък на тялото, с когото ще трябва да живееш до последния си ден и в този смисъл трябва да се примириш с него,“ коментира Омари.

Сред лидерите, които Омари рисува, са Доналд Тръмп, Владимир Путин и Башар Асад.

https://www.youtube.com/watch?v=MB6qIAYk2-4

Тръмп е изобразен като бежанец, който носи малко дете, семейна снимка и малко количество багаж. Путин от своя страна е изобразен като бездомник, а Асад - като човек почти напълно потопен във вода, с нищо друго освен хартиена лодка, която да му помогне.

В една от другите си картини сириецът е нарисувал дълга опашка от хора, в която личат образите на Бенджамин Нетаняху, Барак Обама и Хасан Рухани.

Художникът споделя, че картините нямат за цел да осмеят световните лидери, а "да им върнат човечността".

“Някак си първоначалният ми гняв премина в желание да “обезоръжа“ героите си и да ги покажа в светлина, различна от тази, в която сме свикнали да ги виждаме,“ допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят