Си Цзинпин: Правителството ще вземе по-решителни мерки срещу коронавируса

Китайският президент Си Цзинпин инспектира усилията на общинските работници в Пекин по овладяване на вируса, посети местна болница за пациенти с коронавирус и разговаря чрез видеовръзка с военномедицински персонал в Ухан. Общински работник премери температурата на президента, който носеше маска. Президентът отбеляза, че правителството ще вземе по-решителни мерки, за да ограничи разпространението в Ухан и заобикалящата го провинция Хубей."Трябва да имаме вяра, че в крайна сметка ще спечелим битката срещу епидемията", каза Си пред персонала на болница "Дитан".

Си Цзинпин заяви, че правителството ще предотврати масови уволнения на фона на епидемията от коронавируса, нанесла тежък удар на икономика номер две в света, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс и БТА. Си се появява на публично място за първи път от началото на епидемията.

Вирусът, отнел живота на над 900 души, принуди Пекин да удължи почивните дни около новогодишните празници в производствените центрове и да наложи строг контрол над населението в големите градове, утежнявайки забавянето на втората по големина икономика в света.

Коментари

Задължително поле