Скандален шофьор от Сливен теглил с колата собственото си дете на шейна

Снимка: Снимката е предоставена от МВР, от разпространен в мрежите клип.

Чака го глоба от 3000 лева

Акт за административно нарушение е съставен на шофьор на лек автомобил „Опел корса“, който тегли шейна с дете по заснежен участък на пътя към местността Карандила в Сливенския балкан, съобщиха от ОД на МВР. Скандалът взриви социалните мрежи, след като очевидец засне клип и го разпространи. Полицейски източници съобщиха, че зад волана на колата е седял собственият баща на малкото дете.

От ОД на МВР информираха, че той е бил издирен по свидетелски показания и предприети незабавни действия от пътната полиция. „Установено е, че на 9 февруари около 13,30 ч. С.И. /38 г./ не използва пътища, отворени за обществено ползване, по предназначение, а за други цели“, пише в официалното прессъобщение на МВР – Сливен. За това нарушение по чел. 104Б т.2 от Закона за движение по пътищата се предвижда глоба в размер на 3000 лева и отнемане на книжката за срок от 12 месеца.

Очевидци съобщиха пред „Труд“, че освен заснежен, пътят към Карандила е бил и силно обледен на места. По него са се движили и други автомобили и не един пътуващ е станал свидетел на смразяващата гледка. „Пързалянето с шейна, вързана за колата“, което устроил родителят, е било рисковано и опасно за детето.

Коментари

Задължително поле