Скандалът между министъра и Раева на път да бъде потушен

Министърът на спорта Радостин Василев продължи комуникацията си с Илиана Раева, но този път го направи чрез “фейсбук”. Той заяви, че вероятно е станало емоционално недоразумение, защото уважава постигнатото от от Раева, но това по никакъв начин няма да промени желанието му да прекъсне всички порочни практики в родния спорт.

“Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение.

Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен.

Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени. 

Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт.”

Самата Раева пък обяви също във фейсбук, че министър Василев е инициирал среща по повод разногласията между им. Председателят  на БФХГ разкри, че юристът я е поканил на разговор днес в кабинета му, на който "да ѝ се извини като мъж".

 

"Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата - казва Раева.-  Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет. Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт