САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Aварирал ТИР край Драгоман запуши пътя за Калотина

166 снегорина чистят софийските улици

Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Скандал във ВСС заради писмо на Бареков

Евродепутатът Николай Бареков пред вратите на залата, в която се проведе конференцията с румънската прокурорка Лаура Кьовеши.

Скандал във Висшия съдебен съвет предизвика писмо-сигнал от евродепутата Николай Бареков срещу шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Повод за писмото бе конференцията с румънската прокурорка Лаура Кьовеши, инициирана от Панов. Бареков не бе допуснат в залата от служителите на „Съдебна охрана“, тъй като не бил в списъка с поканените от ВКС.

В писмото си евродепутатът настоява ВСС да стартира процедура по отстраняване на Лозан Панов от поста му „заради въвличане на съда и неговите служители в политически междуособици, за употреба на служебно положение за политически цели, за покровителстване на олигархично влияние върху цялата съдебна система и за цялостно уронване престижа на третата власт в държавата“.

Сигналът бе внесен като допълнителна точка в дневния ред на пленума на ВСС днес от представляващия Димитър Узунов. Самият Панов не присъства на заседанието, тъй като бил в отпуска. „Не е ясно каква е причината за отсъствието на г-н Панов. Може би има други ангажименти, свързани с някакви митинги, тъй като сме в предизборна борба“, предположи Узунов.

Някой от съдебните кадровици поискаха дебати по темата, което предизвика много спорове. Техен край сложи главният прокурор Сотир Цацаров. Той предложи писмото да бъде прието за сведение и да се заключи, че въпросите, поставени в него не са от компетенциите на ВСС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Бареков не бе допуснат в залата от служителите на „Съдебна охрана“, тъй като не бил в списъка с поканените от ВКС“ -да бе да и вие ни информирате съдебен помощник Ивайло Гоцков го спря по заповед на Пазвантова
    Ние сме анонимните. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.