Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Скандал във ВСС заради писмо на Бареков

Скандал във Висшия съдебен съвет предизвика писмо-сигнал от евродепутата Николай Бареков срещу шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Повод за писмото бе конференцията с румънската прокурорка Лаура Кьовеши, инициирана от Панов. Бареков не бе допуснат в залата от служителите на „Съдебна охрана“, тъй като не бил в списъка с поканените от ВКС.

В писмото си евродепутатът настоява ВСС да стартира процедура по отстраняване на Лозан Панов от поста му „заради въвличане на съда и неговите служители в политически междуособици, за употреба на служебно положение за политически цели, за покровителстване на олигархично влияние върху цялата съдебна система и за цялостно уронване престижа на третата власт в държавата“.

Сигналът бе внесен като допълнителна точка в дневния ред на пленума на ВСС днес от представляващия Димитър Узунов. Самият Панов не присъства на заседанието, тъй като бил в отпуска. „Не е ясно каква е причината за отсъствието на г-н Панов. Може би има други ангажименти, свързани с някакви митинги, тъй като сме в предизборна борба“, предположи Узунов.

Някой от съдебните кадровици поискаха дебати по темата, което предизвика много спорове. Техен край сложи главният прокурор Сотир Цацаров. Той предложи писмото да бъде прието за сведение и да се заключи, че въпросите, поставени в него не са от компетенциите на ВСС.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „Бареков не бе допуснат в залата от служителите на „Съдебна охрана“, тъй като не бил в списъка с поканените от ВКС“ -да бе да и вие ни информирате съдебен помощник Ивайло Гоцков го спря по заповед на Пазвантова
    Ние сме анонимните. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.