Скиори напълниха пистите на Банско

Банско предлага перфектни условия за любителите на зимните спортове, категорични са туристите.

Дипломати бяха сред гостите на зимния ни курорт

Условията са много по-добри от миналата година, каза шефът на Ски зоната Иван Обрейков

Кукери са атракция в махалите

Предимно българи изпълниха курорта Банско в празничните дни и не липсваха опашки пред лифта, установи проверка на „Труд”. Кметът на Банско Иван Кадев посрещна посланика на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок и Н. Пр. Хасан Секизкьок - посланик на Турция в Република Северна Македония.

Новата година туристите посрещнаха в хотелските ресторанти, които спазваха противоепидемичните мерки. Нямаше концерти и забавления на площада, но пък кукери и бабугери обиколиха махалите, за да прогонят злите сили. „Въведените противоепидемични мерки и забраните не попречиха на скиорите в Банско, които се възползваха от подходящото за ски време”, каза директорът на Ски зоната Иван Обрейков.

Той заяви, че в планината има доста хора, по пистите също, а условията за ски са прекрасни. „За разлика от миналата година, сега условията са много по-добри за любителите на зимните спортове”, каза още Обрейков.

„Въпреки това бизнесът е притеснен, защото не работят заведения и механи. Магазините за дрехи са отворени, но никой не купува”, казват търговците. Кафе може да се купи само от автомат или табаче. Повечето от персонала на затворените търговски обекти е освободен и пратен на борсата.

Коментари

Задължително поле