Скок в продажбите на музиката на Мерилин Менсън

 

Вместо да му избодат очите – изписаха му вежди

Обвиненията в  сексуално посегателство ще унищожат Холивуд, предрече музикантът

След като американският изпълнител Мерилин Менсън беше заклеймен като изнасилвач, насилник и като цяло - в нечувано чудовище, "цифровите" продажби на музиката му нарасна с с 40%. Това съобщава Music Industry Wire и американското издание "Билборд". След скандала,  общият брой стрийминг от негови песни през последната седмица са скочили със седем процента  и е достигнал шест милиона.

Така конкретно  меломаните реагираха на обвиненията на редицата знаменити дами към американския певец.
В същия момент последният сингъл на Mенсън "Don't Chase The Dead" (от миналогодишния 11-ти студиен албум – “We Are Chaos”), който държеше Billboard Top 40 на Mainstream Rock Airplay в продължение на дванадесет седмици, той все пак отпадна от класацията .

Нека си припомним накратко историята на скандала. Като начало певецът беше нападнат от бившата си приятелка Евън Рейчъл Ууд, която го обвини в сексуален и психологически тормоз. Тя си спомни какъв чудовищен насилник и изнасилвач бил. Веднага след това се появи цяла група предполагаеми жертви на Менсън. 

38-годишната британска актриса, модел и нео бурлескна изпълнителка, известна най-вече с ролята на проститутката Рос от "Игра на тронове",  Есме Бианко също се присъедини към тълпата ядосани гласове.  Тя набеди Менсън, че съсипал живота не само на нея, но и на много други жени.

По-рано този месец певицата Фийби Бриджърс пък разказа за някаква "стая за изнасилвания" в дома на музиканта. 

Реакцията беше незабавна: Менсън бе незабавно "изрязан" от останалите епизоди на  в култовия сериал „Американски богове“, веднага бе изоставен от звукозаписната компания и най-
голямата холивудска агенция. 

Преди четири години Мерилин Менсън изрази притеснение, че обвиненията за сексуално посегателство ще унищожат завинаги артистичността на Холивуд. Това мнение скандалният рок музикант изказа в интервю за телевизионния канал „Ченъл 4“, след като беше запитан каква е позицията му относно настоящата лавина от обвинения и особено как възприема действията на бившата си годеница Роуз МакГоуън, повела всъщност борбата срещу продуцента Уейнстейн.

"Не съм изненадан, че е подходила така, но не знаех особено много за случилото се, докато бяхме заедно с нея. Все пак не ми се иска обвиненията да отнемат цялото внимание на света към артистичността на Холивуд и филмите да бъдат унищожени заради това", каза тогава Менсън.

Той изтъкна още, че не подхожда с неодобрение към действията на бившата си приятелка, а по-скоро към целия ефект на снежната топка, който се заформи впоследствие. "Не съм съгласен с целия ефект на снежната топка, защото той може да унищожи живота на много хора, които не заслужават това", коментира  Менсън,  без сигурно да е подозирал, че и той ще бъде замесен в подобен скандал.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес