Скопие реши: Зоран Заев подписва договора с България

САЩ подкрепят двустранното споразумение, обяви посланик Ерик Рубин в София

Македонското правителство прие съгласувания текст на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България, съобщава електронното издание МКД. Това е станало на заседание на кабинета в Скопие късно вечерта във вторник.

Според приетото решение министър-председателят Зоран Заев ще подпише Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република Македония и Република България.

"Имах много добра кратка среща с министър-председателя, на която изразих нашата подкрепа за плановете за подписване на Договора с Македония, което мисля, че е много позитивна стъпка напред за Балканите, каза в София пред журналисти посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Силно подкрепяме усилията на българското и македонското правителство да подпишат договора, също така подкрепяме напредъка на България и Гърция да изпълнят интерконекторния проект, който е много важна част от енергийната диверсификация в Европа, отбеляза американският посланик.

Подкрепяме и визията за фокус върху Балканите по време на българското председателство, за което България може да изиграе съществена роля, каза още Ерик Рубин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа