Слаб интерес към Копа Америка (ИНФОГРАФИКА)

Организаторите на Копа Америка отчитат слаб интерес към турнира, който стартира в Бразилия на 14 юни и ще продължи до 7 юли. Мачът на откриването между домакина и Боливия е разпродаден напълно, но за някои от другите мачове има продадени под 5000 билета. Като цяло само 65 процента от пропуските са намерили своя притежател ден преди старта на турнира.

„Това е нормално - успокоява шефът на организационния комитет Агберто Гимараеш, който е работил и за олимпиадата в Рио де Жанейро преди три години. - Все пак пуснахме в продажба повече от 1 млн. билети, а това никак не е малко. Сигурен съм, че турнирът ще бъде успешен и феновете ще останат доволни от качеството на футбола“.

Според местните медии най-слаб е интересът към мачовете Боливия - Венецуела и Япония - Еквадор, които ще се играят на 62-хилядния стадион „Минайрао“ в Бело Оризонте. За двата двубоя общо са продадени под 3000 билета. Организаторите дори потвърдиха цифрата.

„За нас тези продажби са успешни и не трябва да ни плашат - добави Гимараеш. - В реда на нещата е към някои отбори интересът да е по-малък. Със започването на надпреварата обаче съм сигурен, че това ще се промени. И напълно нормално е това да е така, тъй като привържениците все още не знаят какво да очакват от тимовете, които не са сред фаворитите“.

За да избегнат възможността от празни места, организаторите признаха, че са в контакт с местната власт относно възможността ученици да попълнят незаетите седалки по трибуните напълно безплатно.

Коментари

Задължително поле