Слави излизал от играта

От “Има такъв народ” се опасяват, че ако Трифонов не е в листите ще последва отлив на избиратели.

Няма наследствени места в партията, твърди сценаристът Ивайло Вълчев

Може да не е в листите за ново НС или да се откаже в последния момент

Има сериозни здравословни проблеми

“Всеки от нас може да не бъде в следващите листи за депутати за предсрочните парламентарни избори. В партията няма наследствени места и може да има разместване в листите, възможно е дори Слави Трифонов да не е в тях.” Това каза народният представител от “Има такъв народ” Ивайло Вълчев в кулоарите на НС.

“Ще обсъдим кой с какво е полезен. За този твърде кратък живот на парламента, нямаше много поле за изява на специалисти във всички области”, каза Вълчев.

Че Трифонов има сериозни здравословни проблеми отдавна не е тайна. Преди началото на 45-ото НС дори се коментираше, че е под въпрос дали шоуменът ще присъства на клетвата и как ще се появи в залата.

Въпросите не получиха отговор, тъй като още в изборния ден - на 4 април Трифонов написа, че е със симптоми на COVID, а на 10 април партийният му заместник Тошко Йорданов съобщи, че тестът му е положителен.

Карантината на шоумена изтече още на 24 април, но той така и не се появи в парламента. Не участва и онлайн в заседанията. Предпочита да коментира случващото се във фейсбук, където не е сигурно, че самият той пише коментарите. Критици на партията на шоумена коментират, че и във фейсбук Трифонов разчита на сценаристи.

Политолози смята обаче, че ако Трифонов не е в листите за следващ парламент ще последва отлив на избиратели. По-логично било шоуменът отново да е водач и да се откаже от депутатски мандат след вота. Според тях той би предпочел да дърпа конците от разстояние.

Още преди началото на 45-ото НС се пусна мълва, че Трифонов обмислял да не влиза в парламента. Тогава обаче съпартийците му го убедили да не се отказва, тъй като животът на този парламент няма да е дълъг. С мотив, че събранието ще бъде разпуснато набързо се отказа от мандат една от ключовите фигури в партията на Слави - експертът по национална сигурност Николай Радулов. При предстоящото пренареждане на листите ще стане ясно дали се е отказал заради краткосрочността на парламента, или са го отказали.

Очаква се партията на Трифонов да продължи със стратегията на мълчанието.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения