Слави, студентка и футболен съдия рекордьори по преференции

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов приключи съдийската си кариера на зеления терен, но все още остава любимец на избирателите в Пиринско и от последен в листата стана първи с 9507 гласа.

 

Трансфери в партийните листи

 

Любопитни размествания и силна подкрепа за определени кандидати в партийните листи белязаха преференциите и на тези избори. Лидерът на “Има такъв народ” и водач на варненската листа Слави Трифонов е рекордьор по преференции в 3 МИР-Варна, показват данни на РИК.

Персонален вот за Трифонов са дали 13 599 души. Така той изпревари студентката Славена Точева, която пренареди листата на ГЕРБ-СДС с получени 6805 преференции - 1407 повече от водача проф. Костадин Ангелов.

Преференциите напълно пренаредиха листата на коалицията “ГЕРБ-СДС” в Благоевградска област. До последното броене на протоколите имаше интрига кой-кого ще измести. Последният в листата Стефан Апостолов стана първи с над 9 507 лични гласа. Той бе депутат и в предишния парламент, а сред колегите си бе известен като един от най-безкомпромисните футболни съдии.

Миналата година Апостолов, който е в ранглистата на ФИФА от 2017-а година, изпрати писмо до българската Съдийска комисия. В него депутатът казва, че решението му е взето поради лични причини и заради контузията, която го извади от пролетния дял на първенството.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика