Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Слави Трифонов към новия парламент: Аз нали ви казах

Отворено писмо до новоизбраните депутати разпространи Слави Трифонов:

Дами и господа политици,

От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та,… има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи… Те са:
Аз.
Нали.
Ви.
Казах.

Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.
Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:
Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.

Затова ще направя следното:

Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.
Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

И за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. I. Ето какво иска слави шоумена:
  1 Мажоритарно гласуване
  2 Електронно гласуване
  3 Ниско заплащане на партиите,или хич.

  II. Ето какво иска слави шоумена:
  1 При мажоритарно гласуване ще изчезне единствения сега партиен контрол над кандидата. Кандидата без надзор от партия, ще може свободно да продава държавата. Кандидат може да стане всеки психопат талибанин.

  2 При електронно гласуване, всеки келеш с компютър ще може свободно да ви подменя вота.

  3 При намаляне субсидиите на партиите те ще се финансират от съседни нам страни, а знаете, че музиката я поръчва, който плаща.

  III Защо искаш това, слави малоумнико.

  1. Не изключително а тотално просД си!
   1. “Кандидат може да стане всеки психопат талибанин” само ако се намерят 15 000 идиота, като теб, да гласуват за него. Ама сте малко и няма как, рииш….
   2. Електронно гласуване Слави не е цитирал в исканията си. Ако на теб ти се иска, на него да му се иска, я вземи да си калибрираш щенията!
   3. Големите партии получават достатъчно, за да не търсят такова финансиране. А малките запъртъци, за които хабим мастило и хартия по естествен начин ще изчезнат.
   И накрая – въпреки малоумници, като теб, Слави иска това, заради нас. И ние отново ще гласуваме, ако е необходимо. А ако е необходимо ще Ви загряваме гърбовете с дряновица. А ако е необходимо – може и по-зле да е. Зависи само от “мъдреци”, като теб, дено на три магарета сламата не могат да разделят!

 2. Не мога да се доверя на човек, който се гаври с жертвите на ГУЛАГ. /Визирам гаврите му с Магадан – града, в който се намирал един от най-големите лагери на ГУЛАГ и е станал нарицателно име заради това. За нашите мащаби – това е лагера в Белене./

 3. Гражданските ти права свършват до НЕУСПЕШНИЯ референдум. Ами правата на хората, които не сме съгласни и гласувахме с “НЕ” или не гласувахме? Ще се бием пред парламента ли какво? Герб го правят този цирк за да заграбят цялата власт.

  1. И аз гласувах н “не” на референдума, но май-беше по-добре да не гласувам, защото сега ме броят “за”.

   1. Аз не гласувах умишлено, защото съм за ‘не’. Но разбира се някой смята, че може да говори от името на 3.5 милиона българи. Може, ама като гласуват за Славчо на парламентарни избори, тогава да си направи правителство и да си въведе каквото иска сам.

 4. “Мой друг уехал в Магадан.
  Снимите шляпу, снимите шляпу!
  Уехал сам, уехал сам,
  Не по этапу, не по этапу.

  Мой друг поехал сам собой,
  С него довольно, с него довольно.
  Его не будет бить конвой,
  Он – добровольно, он – добровольно.”
  Текст – Владимир Висоцки – истински дисидент и творец, а не гавраджия и шоумен.

 5. Малоумници, 2014-а гласувахте за същите хора, сега получихте абсолютно същия парламент. Е , И? Промени ли се нещо? Всякаква паплач в парламента и то благодарение на такива тъпанари, които явно харесват да живеят в мизерия

 6. Славчо чалгарче тъпо първо си объркал адресата на писмото си, не парламента ами го препрати към Банкя защото заради нараненото его на Борисов се изхарчиха едни 30 млн.лева. Като ти е изчерпана сегашната избирателна система ни кажи откъде ще дойдат качествените мажоритарни кандидати след като не искаш партиите да участват, кой ще ги финансира??? Може би олигархията ??? Да те питам чалгарче малоумно популистко след два месеца ти ле ще финансираш следващи избори за 30 млн. лв или пак ние ще го поемем, а и между другото неговата приятелка Мая Манолова и КС отмениха задължителното гласуване.Откъде се е чуло и видяло милионерите като ЧАЛГАРЯ да мислят за обикновените хора??? За ЧАЛГАРИТЕ които си мислят, че мекерето мисли за тях, да ходят да му целуват г..а а и ако си мислят, че след два месеца отново ще гласуваме да намират 30 млн.лева иначе дряновиците ще за тях.

 7. Стойте си по домовете, когато другите излизат да си изразяват недоволството. А ако нещо се промени и заживеете по-добре интересно какви ли ще са ви коментарите ….. но до тогава спете, няма страшно други ще ви пеят приспивна песен – за да сте спокойни.
  Само моля по-тихо, че току – виж сте се събудили ……..

 8. “Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи…”
  Припомнете си трите въпроса от референдума:
  Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
  76.65% – Да (2 509 864 българи)
  17.51% – Не (560 024 избиратели)
  4.53% – Без еднозначен отговор
  1.31% – Недействителни
  Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
  66.39% – Да (2 158 929 българи)
  28.86% – Не (905 691 избиратели)
  3.45% – Без еднозначен отговор
  1.31% – Недействителни
  Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
  75.72% – Да (2 516 791 избиратели)
  18.09% – Не (523 759 българи)
  4.87% – Без еднозначен отговор
  1.32% – Недействителни

  Като гледам резултатите – гласували с “да” – 2 509 864 българи. Слави как ги докарва 3,5млн. – не ми става ясно.

 9. Това ще направя сам.
  Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.