Слагат нови дограми на наводнените къщи в Бургаско

Детската градина в Черни връх готова до седмица

Нови дограми пристигат днес за наводнените къщи в Бургаско. До момента в община Камено вече е направена изолация и са шпакловани 26 пострадали домове. В Бургаска община също здраво се работи по ремонтите, вече всички евакуирани семейства са се върнали по къщите си и помагат за възстановяването им.

В село Черни връх, стихията отнесе настилката и леглата в детската градина. Ремонтът там е спешен, защото 33 деца няма къде да ходят на забавачка и всеки ден пътуват до съседното Русокастро с автобусчето на общината.

"Детската градина вече е шпаклована, до седмица ще сме готови и ще отвори врати", каза кметът на Камено Жельо Вардунски пред Труд. Така ще бъдат изпреварени виелиците и малчуганите няма да пътуват до съседното село.

В пострадалите селища, по инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов, вече действат обществените съвети, които отговарят за прозрачното разпределение на събраните средства- дарения. В тях има представители от всяка улица на съответното населено място.

Пострадалите от водния ад са предимно български семейства. В Равнец има англичани и руско семейство, но те били на високо и не са засегнати, коментира кметът Христо Колев. В Ливада леко пострадала е къщата на руско семейство, но обитателите и живеят на друго място и изчакват щетите от наводнението да бъдат оправени, за да се върнат.

Във вторник от партия ГЕРБ съобщиха, че са осигурили 150 матрака за пострадалите от наводнението в Бургаско. В края на седмицата ще бъде доставена и техниката, закупена със 100

хиляди лева, осигурени от партийната субсидия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България