Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Отсрочват заеми до 3 или до 6 месеца Банките преценяват според досието на клиента

Шофьорът на камиона-ковчег от Есекс се призна за виновен

Путин с нови мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса на Русия

Президентът Радев пусна промените в Закона за извънредното положение и в бюджета

За 15 дни вдигнаха на крака жена с COVID-19 39-годишна излекувана в Бургас

Слагат под лупа всяка кутия цигари Счетоводни кантори ще регистрират търговците

Регистрацията на търговците на цигари ще става само онлайн за няколко минути, но за целта е необходим електронен подпис.

Дават код на всеки магазин

Агенция “Митници” ще следи движението на всяка кутия цигари от производителя до магазина. Ако бъде заловена кутия без бандерол, произведена в ЕС, веднага ще става ясно къде е направена и за кого е била предназначена. От 20 май в целия ЕС влиза в сила нова система за проследяване на цигарите като митничарите от всички страни ще имат достъп до нея. Всяка потребителска опаковка на цигари и тютюн за пушене, произведена след 20 май, ще бъде с уникален код. Той ще показва в коя фабрика е произведена, на коя машина и в колко часа.

Всеки търговец на цигари на едро и дребно трябва да получи код за фирмата си, както и за всеки свой магазин и склад. Издател на тези кодове за България е Печатницата на БНБ. След стартиране на системата, производителите ще подават информация към нея какви са номерата на кутиите, доставени на всеки търговец на едро. След това търговците на едро ще подават данни към системата за номерата на кутиите, доставени на всеки търговец на дребно и до всеки конкретен магазин. Търговците на дребно няма да подават информация към системата, те само трябва да се регистрират и да получат уникален код, за да може да бъдат наблюдавани. Кодовете на търговците ще показват държава, населено място и конкретния магазин. След като цигарите бъдат доставени до един магазин на търговец на дребно няма да има проблем той да ги пренесе в друг свой обект и да ги продава там.

Регистрацията на търговците на цигари ще става от 15 април на сайта bgtpd.com. За целта е необходим електронен подпис. Търговците може да упълномощят своята счетоводна кантора да направи регистрацията от тяхно име, но пълномощното трябва да е нотариално заверено.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Абе ателиетата , терасите , балконите , верандите , мансардите и задните дворове не можете с телескоп да видите , а дай сега цигарите под лупа ………

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.