Има сделка за Брекзит, обявиха Юнкер и Джонсън

Отстреляха диво прасе с африканска чума в област Русе

Симеон Сакскобургготски: Добрите отношения между България и Гърция допринасят за хармонията в региона

Оставиха в ареста пияния водач, убил двама при катастрофа в Пловдив

Орбан: Ако Турция пусне бежанците, ще трябва да използваме сила, за да защитим границите си

Транспортират в „Пирогов“ 16-годишна, пила по греша сода каустик

Аз-приятелят като поетическа сплав

Доведеният син на Стефан Данаилов: Лекарите го поставиха в медикаментозна кома, за да не се мъчи

Рекорден брой от 196 150 посетители отчита музей „Етър”-а в Габрово Статистиката е за деветте месеца на годината

Китай: С Вашингтон сме в „първа фаза“ от изготвянето на търговското споразумение

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Верижна катастрофа затруднява движението край Мездра в посока столицата

Джина Стоева и Ивена отново запяха заедно

Слагат хора на Марешки в борда на спешната болница

Рокада в борда на директорите на МБАЛ „Св. Анна“, популярна и като варненския „Пирогов“, смята да прави служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев. С уведомително писмо до съакционерите от 17 март той вкарва в дневния ред на насроченото за 4 април общо събрание допълнителна точка за пълна подмяна на съвета на директорите и увеличаването му от трима на четирима души с мандат от 3 г. Сред предложените няма нито един медик от болницата. В момента в борда влизат изпълнителният директор д-р Николай Коларов, д-р Гален Шиваров, завеждащ клиниката по УНГ, и Боряна Върбанова. Държавата, която е основен акционер със 71%, смята да ги смени с две столичанки и двама лекари от Медицинския център на Веселин Марешки, показва писмото от МЗ. В него за членове на борда са номинирани Радостина Петрин, работила като експерт по човешки ресурси в Комисията за финансов надзор, и Теменужка Янкова, бивш съветник в политическия кабинет на вицепремиера по икономическото развитие в кабинета „Орешарски“ и бивш зам.-шеф на НАП. Другите двама са лекари – хирургът Кирил Лозанов, който от 11 г. е управител на МЦ „Марешки“ във Варна, и УНГ-специалистът в същия медицински център д-р Стоян Калоянов. Той е бивш управител на болницата в Девня и шеф на Регионалния център по здравеопазване. Оттам го уволни именно Илко Семерджиев като здравен министър в кабинета на Иван Костов заради неправомерни доставки на лекарства за болница в една от варненските общини. Те държат останалите 29% от акциите на „Св. Анна“. „Никой не е съгласувал с нас подобни действия, въпреки че болницата е ключова за Варна и общината е поела ангажименти да инвестира в нея. Приемаме го като удар под кръста, защото не е коректно един служебен министър да прави безпричинно рокади, и то веднага след изборите“, коментира пред „Труд“ председателят на общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. Според него заради краткия срок до събранието общината няма как да упълномощи своя представител да гласува точката, тъй като за целта трябва да се свика сесия на местния парламент. „Само ще изразим мнение. Ще спазим закона, а той дава възможности за последващи действия“, уточни Балабанов. Преди 3 г. след подобна рокада, направена от тогавашния здравен министър д-р Таня Андреева, общината оспори решенията на общото събрание на болницата и успя да ги блокира.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. ИЛКО СЕМЕРДЖИЕВ -ХУНВЕЙБИНЪТ НА ИВАН КОСТО В, КОГОТО НАТРЕСОХА НА ПРОФЕСОР ГЕРДЖИКОВ ОТНОВО ДЕЙСТВА В НЕГОВ СТИЛ !!!! ДОКОГА ,ПИТАТ ВАРНЕНЦИ , КОИТО СА ПРИЧАСТНИ КЪМ ЗДРАВЕТО СИ , СВОЕ И НА ДЕЦАТА СИ ЩЕ СЕ ШИРИ ТАКАВА ВАКХАНАЛИЯ ???? ДОКОГА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , КОЙТО ЛОНЕ ЗАСЕГА ДЕМОНСТРИРА ГРАЖДАНСКА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ ЩЕ СТОИ БЕЗУЧАСТНО ?

  2. За Варненци нищо изненадващо!!! Отдавна се знае, че /кметът на Варна Иван Портних = ГЕРБ = бoko-тиkвaтa = ма(ГА)решки/.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.