Следователи оглеждат парното в килията на починалия затворник

Снимка: Архив

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е започнало досъдебно производство по повод настъпилата смърт на Горан Горанов в затвора в морския град. Това съобщават бургаските магистрати във връзка с инцидента с Горанов. Той почина от инфаркт в килията си, а близките му твърдят, че парното в нея е било повредено и температурата в изключително тясното помещение, т. нар. "запечатка" била повишена смъртоносно.

Извършени са огледи на спалното помещение, в което е бил настанен Горан Горанов, огледи на помещенията в Затвора, където се помещава отоплителната техника – централа, разпространителни станции, извършен е оглед и на радиатора, който се намира в спалното помещение, където Горанов е бил открит. Извършват се разпити на свидетели. Назначена е и е извършена аутопсия на тялото на Горан Горанов, уточняват от прокуратурата.

Подобно разследване се извършва винаги, когато има смърт при неизяснени обстоятелства, за да бъдат установени действителните причини, подчертават от държавното обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право