След намесата на съветници от БСП лъч надежда за хората от Казичене

Николай Николов и Петко Димитров работят за разрешаване на дългогодишния проблем с „пешеходната пътека на смъртта“

На 23-ти февруари от Столична община монтираха 4 допълнителни прожектора LED 30W на „пешеходната пътека на смъртта“ в местността „Видните“ в Казичене. Това стана след като в свое питане до кмета Фандъкова общинските съветници от БСП Николай Николов и Петко Димитров настояваха това да се случи.

На вчерашното заседание на СОС Николай Николов постави въпроса кога ще се реализират и останалите мерки за сигурността на гражданите, които съветниците от БСП посочиха в питането си през декември. А именно да бъде завършен подлеза под Софийския околовръстния път в проблемния участък и до изграждането му да бъде поставена стационарна камера на КАТ.

Йорданка Фандъкова потвърди, че в момента се изготвя проект за изграждането на подлез, като се очаква отговор от АПИ.

Също така, по настояване на Николов и Димитров, са предприети действия да бъде поставена и стационарна камера на КАТ, която да допринесе за спазване на ограниченията на скоростта в този участък.

„Ще продължим да работим за разрешаването на проблема с пресичането на това място и гарантирането на сигурността на хората от Казичене. Исканията на гражданите са справедливи и трябва да бъдат удовлетворени“, категорични са Николай Николов и Петко Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони