След неуспешна детонация на бомба от Втората световна война в Дрезден – полицията определи ситуацията като „сложна и опасна“

Снимка: Архив

След неуспешна детонация на снаряд от Втората световна война, открит в саксонската столица Дрезден, полицията предупреди, че ситуацията остава „сложна и опасна“, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Сега чакаме да спре огъня, за да се охлади бомбата", информира говорителят на полицията Марко Лаке в четвъртък сутрин. „Само тогава експертите може да направят оглед и да посъветват какво да се предприеме. Има различни възможности, закоито сега не искам да спекуларам“, допълни Лаке.

Планираното обезвреждане на снаряда от Втората световна война в Дрезден бе неуспешно - в сряда вечерта се стигна до експлозия, последвана от пожар. Огънят доведе до нов взрив. „Има само малки щети. За щастие няма ранени“, съобщиха правоохранителните органи.

Междувременно стана ясно, че заради създалата се ситуация в Дрезден полетите на местното летище са временно преустановени, след като Управлението на въздушния трафик призова за блокиране на въздушното пространство над града.

Коментари

Задължително поле