След публикация на снимки от резиденция “Бояна” премиерът Бойко Борисов заяви: Противниците ни удариха дъното! (обзор)

Министри и депутати от ГЕРБ застанаха в централата на ГЕРБ до премиера Бойко Борисов по време на извънредния брифинг.

Няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча пред някой, увери министър-председателят

Всичко е нагласено предварително

Политическите ни противници удариха дъното. Това обяви на извънреден брифинг в централата на ПП ГЕРБ премиерът Бойко Борисов. Повод за изявлението му стана публикуването на поредица снимки, на които министър-председателят спи, а на други се вижда отворено чекмедже на нощно шкафче пълно с банкноти от по 500 евро и златни кюлчета. В рамките на седмица, това е втори опит за атака срещу Борисов.

Първият бе разпространяване на аудиозапис с квалификации и обиди, на който гласът напомняше този на премиера. “То не бяха тоалетни, спални, манипулации. По-скоро въпросът е защо и защо сега се прави, а не преди изборите”, коментира Борисов. Той подчерта, че юли месец е изключително важен за страната ни.

“Очакваме да отпадне механизмът, към днешна дата от всички институции, от които зависи, България върви уверено, заедно с Хърватия, към Банковия съюз и Еврозоната, което значи и парична независимост. Станахме неудобни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно с придобиването на F-16, в истинската евроатлантическа общност. Оттогава се роди омразата към нас”, посочи премиерът.

Той бе категоричен, че публикуваните снимки показват, че всичко е нагласено още отпреди година. Изрази и съмнения, че фотографът е действал преди евроизборите, когато Борисов правел изпълнителните комисии в Бояна. “Дали мои съпартийци, оставям на прокуратурата да разследва. Оставаше само да има и едно малко момче в спалнята и оттук да се хвърля. Компромати и манипулации.

В учебниците на КГБ е записано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш и този, който го гледа”, посочи Борисов. И вметна по адрес на снимката от спалнята в “Бояна”: “Да ме бяха снимали гол!”.

В Банкя в тоалетната ме записаха. Да, случва ми се да спя по 4-5 часа”, допълни той. И призна: “Притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен.”

Борисов смята, че опонентите му са притеснени от факта, че последните социологически изследвания показват, че противно на очакванията в четвъртата година на управление доверието към ГЕРБ не само, че не е спаднало, но е и увеличено. “Колко избори е печелила тази партия, която виждате?! Видяха, че с избори не може да ни бият”, подчерта премиерът. “Днес имах разговори с Шарл Мишел за петък за Съвета на ЕС и България да получи най-много пари. И днес заявихме като най-изостанали през годините и ни трябват парите за кохезията, за зелената сделка. Ще ги получим”, увери Борисов.

Борисов добави, че уважава председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и са в прекрасни отношения. Самата тя беше до него на брифинга.

В началото министър-председателят Борисов запита за изтеклия преди дни запис: “Тук колко хора има, не са ме видяли 20 години да пия, как ще говоря завалено?”.

“Да пуснат компромат с Цвета, тя знае колко я обичам и уважавам, тя е тук до мен. Тя е от малкото, които се карат с мен”, каза Борисов и прегърна свойски председателя на парламента Цвета Караянчева.

А после допълни, че точно със записа вероятно се е целяло цялата организация на ГЕРБ в Кърджали да си тръгне от партията.

“Юли месец е много важен. Нито ще ме откажат, нито ще спра. След юли да правят каквото си искат. Страшно ги притеснява. Как да го предотвратим - с компромат. Гол премиер спи. Това ли е демокрацията? Наричат ни хунта, наричат ни диктатори. Ние сме жертва, не сме инициатори. За кой друг излезе. Чия друга спалня е интересната?”, каза още премиерът Бойко Борисов.
 “Няма да живея в параноя. Няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча пред някой. Не съм се гърчил пред никой, може да стреля до живот. Каквото ми е писано, но сладко спинкам”, заяви на финала на изявлението си Борисов.

Радев ме снима с дрон 

Охраната му спи с моята 

Президентът Радев си позволява да си вдига дрон и да ме снима непрекъснато, да ме следи. Докарва го на терасата, докарва го пред входа и то много пъти. Това каза още премиерът Борисов по време на извънредния брифинг и сподели, че нееднократно е искал от НСО да свалят дрона, но отговорът бил, че техниката е на президента Румен Радев. Охраната на Радев спи с моята охрана, в едно и също помещение, каза премиерът.

Радев ме следи с дрон, повтори Борисов по настояване на репортерите. Идват заплахи от държавния глава, който трябва да бъде обединител на нацията, който бе уличен, сега искат мен да ме вкарат в калта”, каза още Борисов.

Партията и хората са зад мен

Враговете ни искат да разпилеят ГЕРБ

Партията и хората са зад мен, категоричен бе премиерът Бойко Борисов. Той припомни, че БСП изостават с 10 процента и “според червените социологически агенции”. “Това значи, че трябва да се убие флагаманът Борисов и да се разпилеят през Цветанов, втори, трети ГЕРБ. Това е целта на цялото упражнение”, каза още Борисов по повод на изтеклите снимки и записи от последните дни. Министър-председателят изброи и враговете на ГЕРБ и управлението на мнозинството. По думите му това са президентът Румен Радев, Мая Манолова, БСП и Слави Трифонов. Борисов добави към тях и доскорошния втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който точно днес обяви, че прекратява членството си в ГЕРБ.

Целта е да ме смачкат психически, а после и физически 

Видяха, че с избори не могат да ни бият

Целта е да ме смачкат психически, а после и физически. Това каза още премиерът Бойко Борисов по време на извънредния брифинг. Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотинка не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега, всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият. Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студиа създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване - правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон. И припомни операциите срещу разпространението на наркотици от последните години: “Най-големите наркобарони са ми врагове”.

Коментари

Задължително поле