Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

След среща на Горанов с ресторантьори и хотелиери: Отлагат Наредба Н-18 за шест месеца Планираният за утре протест срещу наредбата се отменя

Владислав Горанов

Наредба Н-18 ще бъде отложена със шест месеца, за да може ресторантьорският и хотелерският бизнес да отговори на всички изисквания. Отлагането се прави във връзка с изискванията за Софтуерa за управление на продажбите в търговските обекти – СУПТО. Това стана ясно след срещата на министъра на финансите Владислав Горанов с ресторантьорския и хотелерския бизнес, която продължи почи три часа.

„Първите три месеца браншът ще работи с експерти от приходната агенция за изясняване на подробностите по наредбата, ще проведем няколко срещи по отношение на регламентирането и прилагането на режима на запечатване на обекти“, каза финансовият министър.

Отлагането е било по искане на премиера Бойко Борисов, сподели още той. На този етап исканията за дифиренцирана ставка за ДДС от 5% за храни не бе приета.

Насроченият от бранша протест пред Народното събрание за утре (29-ти януари) няма да се проведе

По-рано през деня наредба Н-18 бе обсъдена на среща между бизнеса и правителството. Имаше множество въпроси от търговци към премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов относно промените, които влизат в сила до няколко дни.

Според него много търговци спекулират с проблеми, които не са заложени на практика в Н-18, като например запечатването на обекти при нарушения, което е регламентирано в Закона за ДДС, и което включва много хипотези, допълни минситърът.

Хотелиерите и ресторантьорите в лицето на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), Сдружение на заведенията в България (СЗБ), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) обявиха, че след приема на наредбата, ще вдигнат цените, а част от исканията им бяха за намаляване на ДДС-то на храните на 5% и отмяна на текстовете за запечатване на търговски обекти.

Преди срещата с бизнеса Владислав Горанов бе попитан дали е склонен да прави компромиси с бизнеса или да забави влизането в сила на Н-18, той каза: „Наредбата се бави от 2018 г., не виждам причина за още отлагане, а какво означава да правим компрoмис по отношение на норми и правила”. Но правителството се склони да направи реверанс на бизнеса, тъй като по думите на Горанов те имали добри аргументи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.