След фалшива тревога: Целият кабинет на Ирландия в изолация

Михаел Мартин

Всеки член на правителството на Ирландия се оказа в ситуация да си наложи принудителна самоизолация във вторник вечерта, след като часове след заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Стивън Донъли изпрати послание на колегите си, че се чувства неразположен и е най-вероятно болен, предаде “Политико”.

Известно време по-късно се оказало, че министърът е дал отрицателна проба за COVID-19. Говорител на министър-председателя Михаел Мартин потвърди, че целият кабинет е последвал съвета на главния лекар на Смарагдовия остров Ронан Глин и да избягват социални контакти.

В рамките на паниката около фалшивата тревога, председателят на парламента в Дъблин, Шон О`Фергайл също е издал разпоредба за членовете на долната камера на Дейл-а за самоизолация до края на седмицата.

Новината за самоизолацията на членовете на правителството хванала най-малко двама от тях в изненада, уточнява “Айриш Таймс” - министърът на правосъдието Хелън Макенти научила за извънредните мерки, наложени на кабинета, по време на телевизионно интервю, докато неин младши колега в кабинета отговорил на журналистически въпрос със “сега научавам”.

Коментари

Задължително поле